divendres, 27 de febrer de 2015

Crescuda a l'Ebre

Cada any hi ha algun moment, a finals d'hivern o principis de primavera, que el riu Ebre creix, però no cada any creix tant com ho ha fet aquest.

Quan això passa, els piragüistes de la zona aprofitem per navegar per un riu Ebre diferent, un riu Ebre més salvatge i indomable.

Aquest any, a més, la crescuda de l'Ebre a vingut acompanyada per un cerç formidable, fort i insistent que complica encara més la navegació, aixecant onades que es creuen per totes bandes i que no semblen seguir un patró concret.

Bé el cas és que aquest matí he sortit a fer algunes fotos de la crescuda en el tram entre Móra i Miravet. Bé, en realitat, gran part del trajecte s'ha quedat per fotografiar, ja que, el vent i els 1.560m3/s que baixaven per l'Ebre, no donaven treva i no hem deixaven treure la càmera de fotografiar. Tot i així he pogut fer algunes fotos curioses com aquestes:

pont de fusta de l'Aubadera a Móra d'Ebre

els gronxadors de l'Aubadera a Móra d'Ebre

El barranc del riu sec no semblava tan sec...

Móra d'Ebre, just als embarcadors
Aprofito per mencionar que, si algú disposa de piragua, li passa pel cap fer una cosa així, que valori primer la seva experiència en aquest esport, ja que, si no se'n te prou, pot arribar a ser molt perillós.


Si voleu veure més fotografies no dubteu en mirar l'album del Facebook
Para ver esta entrada en castellano haz clic en el siguiente enlace: Crecida en el Ebro