dijous, 8 de maig de 2014

ornitopiraguada

Per fi, el dissabte passat vam poder gaudir de l'Ornitopiraguada, una activitat organitzada per un nou grup de natura a Móra d'Ebre, el grup de Natura "La Cubeta de Móra". L'objectiu de l'activitat va ser, a part de fruir d'un viatge amb caiac entre els salvatges paisatges de l'Ebre, apropar a la gent al riu Ebre i les seves aus.

grup de gent esperant el torn per embarcar a la piragüa
Autor: +Patxi Fotògraf 
Després d'una petita classe teòrica per conèixer les quatre nocions bàsiques necessàries per portar un caiac, en Jordi, membre del grup de Natura, ens va ensenyar algunes imatges de les aus que podíem trobar durant el descens i ens va explicar les característiques de cada ocell.

Un cop a l'aigua i posada en practica la part teòrica, vam palejar fins a la desembocadura del Siurana, un racó molt bonic on s'hi acostumen a ficar alguns ocells. També vam passar per l'illa de Subarrec, un galatxo d'aspecte verge i salvatge que et fa pensar que estàs en un altre racó de món.

grup de gent posant amb les seves piragües al mig de l'Ebre
Autor: +Patxi Fotògraf 

El resultat del descens es tradueix en avistaments de martinets blanc, cries d'anecs collverds, milans negres, un bernat pescaire, un xoriguer comú, un blauet, cueretes blanques, orenetes cuablanca i comunes, xivitones... Un èxit vaja.

I per acabar de rematar la jornada, el 7 de Ribera ens tenia preparat un refrigeri a base de productes de la terra, que vam endrapar mentre inaugurarem una exposició fotogràfica "Les ales de les Terres de l'Ebre" centrada amb els ocells de les terres de l'Ebre i nascuda arrel de les diferents sortides fetes amb Enblau.

En definitiva, un matí d'activitat física i cultural. Un matí complet.