dilluns, 18 de novembre de 2013

Descobrint el nostre entorn: El bosc de ribera

sessió de senderisme interpretatiu per a nens, descubrint el nostre entorn
Intentant trobar els corbs marins.
l'Ampa del col·legi Lluís Viñas de Móra d'Ebre ens ha tornat a proposar el desafiament d'ensenyar i explicar in situ la natura que envolta el poble de Móra d'Ebre als alumnes d'entre 3 i 6 anys. Un repte que estem encantats de fer i en el que ens ho passem especialment bé portant-lo a terme.

Aquesta vegada hem anat a veure el bosc de ribera, així que ens vam apropar a l'aubadera (també anomenat albereda) que hi ha al final del Riu Sec i vam esmorzar a la vora del riu.

ensenyant un niu d'ocell en una sessió de senderisme interpretatiu
Ensenyant un niu que va
caure d'un arbre quan el podaven.
Els nens van poder veure diferents recursos utilitzats per les plantes a l'hora d'escampar les seves llavors, van poder observar aubes, salzes, tamarits... també van poder descobrir els sorprenents secrets que amaga una planta, l'esquitxagossos, que de ben segur va sorprendre tan als nens com als grans. Vam poder veure un niu de garsa, i els més destres amb els prismàtics van poder mirar, a través d'ells, un grup de corbs marins descansant en uns aubes riu avall.

Com sempre, al acabar vam animar als nens a que ens enviessin un dibuix a canvi d'un premi, aquesta vegada, en forma d'unes instruccions per fer una menjadora d'ocells i poder-los observar més fàcilment.

dibuix de l'Albert i en Carles
Dibuix enviat per l'Albert i el Carles.