divendres, 13 de setembre de 2013

Baixada fi de temporada

Ja està aquí el setembre. La temporada d'estiu s'acaba, es una pena? no! ara ve la tardor, una època perfecta per anar per l'Ebre, amb els seus paratges de color groc i roig intens, i les seves boirines matinals. (En el següent enllaç es va demostrar que l'Ebre a la tardor esta genial: l'Ebre vestit de tardor)

un parell de persones amb caiac per davant de Móra d'Ebre
façana fluvial de Móra d'Ebre
Enblau vol celebrar aquest punt d'inflexió, i que millor que fer-ho amb una baixada en caiac pel riu Ebre? que millor que aquest viatge sigui en petit comitè per poder gaudir-lo amb més intensitat?

La ruta començarà a Móra la Nova on ens trobarem amb la gent, repartirem el material i farem una iniciació de 15 minuts per als més novells.

Un cop haguem embarcat, començarem el viatge riu avall, gaudint de la pintoresca façana fluvial que ens ofereix Móra d'Ebre i passant per sota els ponts, el de les arcades i el pon nou. Una mica més avall entrarem a l'illa del Galatxo de Móra la Nova on, amb una mica de sort, podrem descobrir algun bernat pescaire, martinet blanc, esplugabous...

un martinet blanc buscant menjar al riu ebre
Martinet blanc

Continuant el descens entre frondosos paisatges de bosc de ribera, arribarem al Molló, just a sota del poblat hibèric del castellet de Banyoles, on tindrem la possibilitat d'endinsar-nos en un bonic racó de riu.

Un cop haguem passat el pont del gasoducte, ens anirem preparant per entrar a Benissanet, que queda amagat darrere d'una illa que haurem de rodejar. Allí, alguns membres d'Enblau ens tindran preparat un esmorzar per recuperar les forces.

Comentada la jugada, estirades les cames i apaivagada la gana, tornarem a pujar a la piragua i enfilarem l'últim tram del recorregut.

un piragüista a prop de Miravet amb el seu castell al fons
castell de Miravet

En aquest últim tram passarem per unes zones d'aigua molt tranquil·la on, damunt d'algun penya-segat, podrem començar a veure com el castell de Miravet treu el nas en la llunyania i de ben segur, els bernats pescaires, entre altres ocells, no pararan de fer acte de presencia. Sense donar-nos conte arribarem al famós pas de barca de Miravet, l'únic transbordador que encara funciona de manera tradicional. Un cop passat el pas de barca, després d'un revolt, començarà a agafar forma l'espectacular final del trajecte. El castell de Miravet començarà a deixar-se veure amb tota la seva esplendor i, poc a poc, també o farà el casc antic de Miravet, deixant una bucòlica imatge que segur ens quedarà gravada. poc a poc ens anirem acostant al poble de Miravet, on finalment acabarem la ruta.


3 piragüistes a punt d'arribar a Miravet
arribant al poble de Miravet 

Per tal que la ruta sigui tranquil·la i la puguem gaudir al 100%, hem decidit que el grup ha de ser reduït, així doncs, les places seran limitades.

Les inscripcions estaran obertes fins al dia 26 de setembre o fins exhaurir el número de places.

No t'ho deixis perdre!!

per més informació i inscripcions cliqueu aqui