dilluns, 23 de setembre de 2013

Andele con la columbina!

una columbina descansant en un cable de la llum
               Bé, no sé si ho haureu vist, però no fa gaire vam Publicar una entrada en aquest blog on explicàvem que havíem vist un ocell semblant a un colom i que va resultar ser una espècie sud Americana anomenada Columbina talpacoti. (us deixo l'Enllaç a la publicació anterior sobre la columbina)

                El cas és que en +Màrius Domingo  ens va escriure un missatge recomanant-nos que informéssim del la troballa en una secció d’aus invasores a l’organització “SEO-bird live”. Una organització que vetlla per la conservació d’espais naturals i la biodiversitat

                Nosaltres, així ho vam fer, vam omplir la fitxa que ens demanaven per fer la denuncia de l’avistament, hi vam adjuntar la foto i ho vam enviar. Al cap d’uns dies ja vam obtenir resposta per part del SEO, informant-nos que la identificació de l’ocell era correcta, una Columbina Talpacoti, i que era el primer avistament en tot Espanya. 

                Segurament han arribat aquí dins d’una gàbia com animal de companyia i d’alguna manera s’han acabat escapant, o simplement algú les ha deixat lliures creient que els hi feia un favor deixant-les volar, sense pensar que poden estar ficant en perill la vida de centenars d’ocells d’altres espècies que sempre han viscut aquí.

                 Les especies invasores poden crear molts tipus de problemes en l’equilibri de l’ecosistema. Poden ser portadores de noves malalties, causar una competència massa dura per altres espècies... fins i tot poden ser causa de l’extinció d’alguna altra espècie. Per tot això és molt important, a l’hora d’obtenir un animal de companyia, ja sigui una au, mamífer,rèptil... anar molt en compte, i si no és autòcton de la zona procurar que no s’escapi i que no interactuï amb cap altra espècie salvatge.

(aqui teniu l'enllaç al quadern d'aus exòtiques del SEO. I aqui ,al mateix blog l'entrada de la columbina talpacoti)
la wep del SEO bird live