divendres, 7 de juny de 2013

L'habitant de la Picossa

Aquest mati he sortit a fer una petita excursió a la Picossa amb un company, una ruta curta, hem pujat pel camí de les cisternes fins a l'estel, on hem fet la paradeta obligatòria per admirar el paisatge. Un cop satisfet el desig contemplatiu, hem continuat fins a la Picossa, on, desprès d'una altra paradeta, també contemplativa, hem continuat fins a penyaroija i hem baixat fins a sant Jeroni per l'anomenada cresta de les cabres.

Bé, però això no és el motiu d'aquesta entrada, el verdader motiu és el de presentar-vos un habitant d'aquestes muntanyes, que, fins ara, no sabia que hi rondés, us estic parlant d'un aufrany (Neophron percnopterus) Se que fa uns mesos hi havien uns camins tallats per seprona a causa d'alguna au que niava, jo pensava que era cosa de les àligues cuabarrada, però en realitat, el causant devia ser l'aufrany.


Un aufrany volant per la Picossa

L'aufrany, nia durant els mesos de març-abril en nius que construeixen amb restes d'animals morts com pèl i ossos també utilitzen alguna branca. És carronyaire, però també s'alimenta d'insectes, petits animals i de deixalles humanes en abocadors.

He de dir que mai n'havia vist cap, i que l'he identificat mitjançant una guia d'ocells (guia d'ocells europa i regió mediterrània, de l'editorial omega) així que, tot i que estic convençut, podria haver-me equivocat amb l'identificació, si és així, segur que algun dels blooguers experts amb el tema que em segueix hem corregirà.

una cabra salvatge a la Picossa, Móra d'Ebre

Un altre habitant que hem pogut veure avui, han sigut un parell de cabres salvatges que ens miraven des de dalt d'una roca mentre pujàvem cap a l'Estel.

Para leer en castellano, click aqui!