dilluns, 20 de maig de 2013

2x1 cursa de muntanya de Tivissa

L'any passat els organitzadors de la cursa de muntanya de Tivissa, ens van preguntar si voldríem col·laborar d'alguna manera amb ells, a nosaltres, que totes aquestes coses ja ens agraden, no ho vam dubtar gens ni mica i de seguida els hi vam dir que si.

Al final, la nostra col·laboració va constar d'uns plec de cupons de 2X1 en una baixada pel riu, que els afortunats assistents que els hi va tocar, han anat gastant durant el llarg d'aquests mesos.

Així és com molts dels corredors han pogut gaudir d'un tram de l'Ebre en un preu més reduït. Com ara fa dos caps de setmana, quan una parella vinguda del País Basc, però amb arrels de la Ribera d'Ebre, van poder endinsar-se al riu en el tram de Vinebre - Móra.

Amb un riu, que baixava a uns 600m3/segon, (una mica més alt del que sol anar, com va sent ja costum en el que portem d'any) vam sortir de l'embarcador de Vinebre, això si, després d'una mica de classe teòrica i d'uns quants consells per tenir un viatge sense incidents i poder gaudir del tram sense problemes.

De seguida van agafar-l'hi el truc a això de palejar i se'ls veia molt còmodes dalt de la piragua, així que vam entrar per totes les illes que hi havia pel camí.
Després d'un merescut descans a Garcia, amb visita inclosa a una trinxera de la guerra civil, el nivell elevat del riu, ens va permetre penetrar uns metres per la desembocadura del riu Siurana, un racó esplèndid en aquestes condicions fluvials


descans a Garcia
Més avall, abans d'arribar a Móra, vam poder endinsar-nos pel galatxo de l'illa de Subarrec, un espai on realment sembla que estiguis en una altra banda del mont, més propi dels manglars de l'Amazones.

Vam arribar a Móra prou frescos, és una de les avantatges que te navegar amb aquests cabals més elevats, i ens vam permetre el luxe d'augmentar una mica més l'aventura passant per l'estret galatxo de Móra d'Ebre.

sortint del galatxo de Móra d'Ebre

Vam desembarcar a Móra la nova on, unes orenetes cua blanca, lluny de ser vergonyoses o espantadisses, ens van mostrar les seves capacitats acrobàtiques mentre recollien fang per fer els seus nius.

les orenetes recollint fang de la vora del riu

Així vam acabar una ruta plena d'aventura, d'aprenentatge, de frondosos boscos de Ribera, infinitat d'ocells i de natura viva.

Si ets un dels afortunats que va guanyar un cupó com aquest, no ho dubtis! contacta'ns i també podràs viure una aventura a l'Ebre!!

No t'encantis! només tens temps fins al dia 31 de maig

Para leer en castellano, click aqui!