dimarts, 16 d’abril de 2013

"Descobrim el nostre entorn", una entretinguda i divertida excursió amb pares i alumnes de l'Escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre


Un dia reps un mail de l'AMPA de l'Escola Lluís Viñas amb una proposició un pel arriscada: fer una excursió amb nens i nenes de 3 a 6 anys acompanyats dels pares. I no saps si et fan més por els nens o els pares, però acceptes, a veure que surt. I que surt? Doncs una magnifica excursió pels voltants del poble, que permet tant a nens, com a pares, com a monitors aprendre moltissimes coses i gaudir d'un matí que, tot i ventós, acaba sortint rodo!

esmorzant prop de Móra d'EbreL'excursió es va fer el passat dia 6 d'abril, aprofitant que la primavera treia el nas per tots els racons. Començant de l'Hospital, vam seguir per camí asfaltat fins arribar a un mirador des  d'on vam poder gaudir d'unes magnifiques vistes de mitja comarca, del Montsant, de la Mola, Tivissa.... aquí vam aprofitar per esmorzar una mica. Per fer més amena l'excursió, els vam proposar un joc a nens i adults: descobrir els noms de diferents plantes, animals i elements que ens aniríem trobant pel camí. La veritat es que la participació ens va sorprendre molt gratament!

un grupet de nens atenent les explicacions del monitor, prop de Móra d'Ebre
Tot seguit, avall que fa baixada! I vam anar a parar al camí de Garcia, que ens va dur, entre parades i explicacions diverses, fins a l'embarcador de Móra, on vam donar per acabat el matí, prometent que no seria l'ultima vegada que fèiem alguna cosa així.

Alguns dels petits, fins i tot, s'han animat a enviar-nos un dibuix del que més els va agradar de l'excursió, uns dibuixos fantàstics que han rebut premi per part d'Enblau: les instruccions detallades de com fer un llaüt amb una fulla de canya! A veure si algun dia s'animen a ensenyar-nos els seus llaüts!

dibuix de la Marta cid
Marta Cid

dibuix de la Mercè cid
Mercè Cid
dibuix de l'Albert Castellvi
Albert Castellví

Para leer en castellanos, click aqui!