dimarts, 26 de febrer de 2013

Neu als Ports

Crec que una nevada en una muntanya a la que no es habitual que nevi, es com quan hi ha una riuada en un riu controlat per les preses de les hidroelèctriques, que nomes solten aigua quan és imprescindible, un canvi en un paisatge al que estàs acostumat a veure d'una altra manera, es com viatjar en un lloc totalment desconegut.

Aprofitant les nevades de l'anterior cap de setmana, hem sortit a fer una excursió pels ports on, a part de la neu, el vent i el fred van ser els principals protagonistes.

foto de caramelles a la teulada del mas de Quiquet. Ports de Tortosa-Beseit
caramells a la teulada del mas de Quiquet
caminant pel barranc del carrer ample. lo port
Carrer Ample
Vam començar al mas de Quiquet, prop del Parrisal, i vam pujar pel barranc del carrer ample. al principi no hi havia gaire neu, el vent se l'havia emportat però a les zones més amagades, la neu s'acumulava i arribava fins a uns 30 cm. A la cova de la Rambla de Dins, vam fer una parada per guardar-nos del vent i del fred, i vam aprofitar per esmorzar una mica.la cova de la Rambla vista des de dins. lo Port
cova de la Rambla de Dins
Després d'esmorzar vam continuar pujant fins arribar al Mas del Maraco i una mica més amunt el coll d'Alfama amb les seves boniques vistes a la vall de l'Ebre.baixant per una rampa de neu. els ports
baixant cap al mas de Quiquet

vista dels Ports nevats
La ruta continuava amunt fins arribar al cim de l'Espina, i d'allí, enfilarem la baixada resseguint la carena fins arribar a la pista que ens tornaria a portar al mas de Quiquet.

MÉS FOTOS DE L'EXCURSIÓ AQUI


Para leer en castellano, click aqui!