dilluns, 21 de gener de 2013

Riuada a l'Ebre

Com ja deveu saber, a causa de les precipitacions a la part alta del curs de l'Ebre i els seus afluents, l'Ebre, baixa més alt del que estem acostumats, canviant els nostres paisatges quotidians i donant una oportunitat "als piragüistes més experimentats" per divertir-se amb un Ebre diferent al que estem acostumats. Així doncs, com no podia ser menys, diumenge passat vam anar a comprovar els efectes que causen 1150 m3/s de més al riu Ebre.
a punt de sortir de flix amb les piragües
No vam matinar massa, sortíem de l'embarcador de Flix a les 11h, l'aigua ens feia baixar a tota velocitat i, tot i que ens vam entretindre bastant, en menys d'una hora arribàvem a l'antic pas de barca de Vinebre, ara completament inundat, només sortien a la superfície les baranes de l'antic pont que facilitava l'accés a la barca.

una parada amb els caiacs al pas de barca de Vinebre

el camp de futbol de Garcia inundat vist des de la piragua
Un cop vam arribar a García, l'aigua ens va permetre palejar fins al camp de futbol sense baixar del caiac, i aprofitant l'oportunitat, ens vam endinsar al riu Siurana fins molt més amunt del que normalment l'aigua ens presta.


navegant amb el caiac pel riu Siurana a la seva desembocadura a l'Ebre

gronxant-se amb la piragua en uns gronxadors inundatsUn cop a Móra d'Ebre, abans de desembarcar i anar a casa a dinar, no vam poder evitar passar per l'Aubadera i jugar una estona amb els gronxadors.


més fotos de la riuada aquí


Para leer en castellano, click aqui!