dimarts, 18 de desembre de 2012

L'Ebre vestit de tardor

sortida de bon matí a l'antic pas de barca de Vinebre
Molt poca gent ho sap, però l'Ebre, a la tardor, és un riu diferent, màgic, encisador... a vegades molt millor que l'Ebre a l'estiu!


Aprofitant un meravellós dia de finals de tardor, amb boires matineres i un sol radiant, hem sortit a redescobrir els paisatges que ja havíem admirat a l'estiu, però ara vestits amb milers de colors, des dels verds als grocs més intensos.

navegant amb caiac el riu Ebre entre la boirina

la boira s'aixeca i deixa a la vista l'aigua tranquil·la de l'Ebre
Sortim de l'antic Pas de Barca de Vinebre, quan la boira del matí encara es fa la mandrosa i s'enganxa com sense voler-ho a les aigües manses de l'Ebre. A la tardor i a l'hivern el riu sembla que agafa un altre ritme, més tranquil, i presenta una superfície plana i clara, com un mirall, on les piragües llisquen al mateix ritme que la natura que ens envolta, sense pressa.

La boira ens acompanya amb estones de sol, fins arribar al Pas de l'Ase, moment en que notem que el sol ja escalfa. En mal moment ens hem deixat la gorra a casa!
passant en caiac per sota un àlber

passant en piragua per un galatxoA Garcia fem una petita parada per esmorzar, i, un cop visitada una antiga trinxera de la Guerra Civil que es troba a la vora del riu, seguim fins a Móra d'Ebre, passant, això si, per la desembocadura del riu Siurana, que en aquestes dates està exuberant i lliure d'algues.

Durant la baixada no deixem d'entrar a totes les illes i illetes del riu, l'única que no ens permet l'entrada és la de Subarrec, ja que els arbres caiguts ens impedeixen passar, però tranquils, que en aquesta vida tot és solucionable, i alguna cosa hi farem.

entrant a l'illa de subarrec en caiac

Anar en piragua per l'Ebre a l'estiu és fantàstic, però anar-hi a la tardor et descobreix una nova vessant del riu i la seva riba, altament aconsellable. Equipats com cal, no ens mullarem i fins i tot podem passar calor.


para ver la entrada en castellano clica aqui